gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Gotowana kapusta z bułką tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taką kapustę podaję jako dodatek do obiadu

Gotowana kapusta  z bułką tartą

Składniki:

Gotowana kapusta z bułką tartą

 

Sposób przygotowania:

Gotowana kapusta z bułką tartą
Kapustę obieramy z pierwszych liści. Następnie dokładnie płuczemy i w całości wkładamy do garnka, zalewamy wodą. Kapustę gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Ugotowaną kapustę wyciągamy z wody i odcedzamy z nadmiaru wody. Margarynę roztapiamy w małym garnuszku, wsypujemy bułkę tartą i podsmażamy przez chwilkę. Kapustę przekładamy na talerz, przekrawamy na pól i polewamy podsmażoną bułką tartą.

Tagi:

tarta kapusta