szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

gotowana marchewka z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Marchewka na ciepło w sosie musztardowym

gotowana marchewka z musztardą

Składniki:

gotowana marchewka z musztardą

 

  • 6 marchewek
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • pół szklanki mleka
  • łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

gotowana marchewka z musztardą
Marchew oczyścić, umyć i ugotować w lekko osolonj wodzie, odcedzić i pokroić w plasterki,cebulę obrać i pokroić w krążki.W rondlu roztopić masło, smażyć cebulę aż się zeszkli, dodać marchew i mąkę i dokładnie wymieszać.Powoli dodać mleko mieszając aż do zagęstnienia.Dodać musztardę i dokładnie wymieszać,doprawić do smaku solą i pieprzem.Przed podaniem posypać natką.Podawać na gorąco jako dodatek do drugiego dania.

Tagi:

marchewka