Sposób przygotowania:
Gotowane roladki drobiowe z suszonymi śliwkami
Każdą pierś kurczaka rozkroić na dwa płaty mięsa. Następnie rozbić, najlepiej przez folię spożywczą aby nie poszarpać mięsa. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa ułożyć kilka suszonych śliwek i zwinąć w roladkę.
Każdą roladkę zawinąć w folię spożywczą. Końce dobrze zwinąć tak jak cukierka i dodatkowo związać sznurkiem. Odłożyć do lodówki na kilka godzin.
Następnie do garnka wlać wodę i zagotować. Wrzucić roladki. Od czasu zagotowania gotować ok 20 minut.
Po ugotowaniu odwinąć z folii i pokroić pod skosem.
Na talerzach ułożyć sałatę. Na sałacie ułożyć cząstki pomarańczy a na pomarańczy pokojone ugotowane roladki.
Składniki sosu dokładnie wymieszać, ja robie to w małym słoiczku.
Całość skropić sosem i podawać.
Każdą roladkę zawinąć w folię spożywczą. Końce dobrze zwinąć tak jak cukierka i dodatkowo związać sznurkiem. Odłożyć do lodówki na kilka godzin.
Następnie do garnka wlać wodę i zagotować. Wrzucić roladki. Od czasu zagotowania gotować ok 20 minut.
Po ugotowaniu odwinąć z folii i pokroić pod skosem.
Na talerzach ułożyć sałatę. Na sałacie ułożyć cząstki pomarańczy a na pomarańczy pokojone ugotowane roladki.
Składniki sosu dokładnie wymieszać, ja robie to w małym słoiczku.
Całość skropić sosem i podawać.