Sposób przygotowania:
Rolada z indyka z suszonymi owocami
Pierś z indyka rozcinamy na duży płat mięsa, lekko rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy przyprawą do indyka, solą oraz papryką. Układamy suszone owoce, roladę zwijamy dość ścisło, owijamy plastrami boczku.
Roladę delikatnie owijamy sznurkiem, wstawiamy na noc do lodówki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy przez 50 minut pod przykryciem w temperaturze 180 stopni, po tym czasie zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze 15-20 minut.
Przed podaniem roladę kroimy w plastry.
Roladę delikatnie owijamy sznurkiem, wstawiamy na noc do lodówki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy przez 50 minut pod przykryciem w temperaturze 180 stopni, po tym czasie zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze 15-20 minut.
Przed podaniem roladę kroimy w plastry.
SylaUla