paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Gotowane roladki z botwinką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Drobiowe gotowane roladki z botwinką glazurowaną z occie balsamicznym, bardzo delikatne w smaku i mało kaloryczne.

Gotowane roladki z botwinką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gotowane roladki z botwinką

 

  • botwinka 0,5 pęczka
  • ser żółty 3 plastry
  • filet z kurczaka 3 sztuki
  • ocet balsamiczny 4 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • masło 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Gotowane roladki z botwinką
Pokrojoną mniejsze kawałki botwinkę usmażyć na maśle z octem botwinka pokryje się glazurą. Filety kurczaka lekko cienko rozbić, oprószyć do smaku solą i pieprzem.

Na rozbity filet kłaść botwinkę a następnie przykryć plastrem żółtego serka. Zrolować i zawinąć w folię do gotowania a następnie w folię aluminiową. Roladki gotować w wodzie około 15-20 minut.

Po ugotowaniu wyjąć z obu folii.
Gotowane roladki z botwinką
Pokrojoną mniejsze kawałki botwinkę usmażyć na maśle z octem
Gotowane roladki z botwinką
Na rozbity filet kłaść botwinkę a następnie przykryć plastrem żółtego serka.
Gotowane roladki z botwinką
Zrolować roladki i zawinąć w folię spożywczą.
Gotowane roladki z botwinką
Roladki gotować w wodzie około 15-20 minut.