Sposób przygotowania:
Roladki schabowe gotowane w folii
Kotlety opłukałam, dokładnie osuszyłam papierowym ręcznikiem i cienko rozklepałam tłuczkiem, ale tak, żeby nie narobić dziur. Z obu stron oprószyłam solą zmiękczającą i pieprzem, a następnie tylko z jednej strony przyprawą suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. Paprykę i cukinię opłukałam, osuszyłam i pokroiłam w słupki krótsze niż szerokość kotletów. Cebulę obrałam i odkroiłam z niej kilka grubszych piórek. Na każdym kawałku mięsa ułożyłam po kilka słupków cukinii i papryki oraz po kawałku cebuli. Roladki bardzo mocno zwinęłam. Każdą roladkę ściśle zawinęłam w kawałek folii kanapkowej, której końce skręciłam i zawiązałam w supeł – tak jak na zdjęciu (pomijając środkową roladkę). Gotowe „pakunki” odłożyłam do lodówki na pół godziny. Po tym czasie włożyłam je na wrzącą wodę i gotowałam na wolnym ogniu około 40-45 minut. Następnie wyłożyłam do głębokiego talerza i delikatnie, żeby się nie poparzyć porozcinałam folię. Roladki wyjęłam z folii, a powstały w niej podczas pieczenia sos zlałam do talerza. Można go zagęścić i ewentualnie doprawić, i wykorzystać do polania roladek.
MagdaMM
zewa
" Roladki wyjęłam z folii, a powstały w niej podczas pieczenia sos zlałam do talerza. " a nie powinno być gotowania ?
A roladki apetyczne :)
edytaha
Ewuniu, oczywiście, że powinno być "podczas gotowania". Dziękuję, że wyłapałaś ten błąd :) Poprawię chyba dopiero jak strona zacznie normalnie chodzić :)
zewa
Nie ma za co :)
2milutka
edytaha
:)
monikaT83
mysza75
darmiona
edytaha
alaaa