Sposób przygotowania:
Roladki Eli gotowane na parze
Piersi umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, odkroić polędwiczki i wykorzystać do innej potrawy. Połączyć olej, sos sojowy, przyprawę do kurczaka, czosnek, paprykę i sos chilli. Marynatą posmarować płaty kurczaka i wstawić do lodówki na kilka godzin. Szpinak odmrozić, odparować i przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i gałką muszkatołową. Orzechy dość grubo posiekać. Na wyjęte z lodówki piersi rozłożyć szpinak, posypać orzechami i położyć po dwa słupki fety. Ciasno zwinąć roladki i obwiązać nicią kuchenną. Ułożyć roladki w parowarze i gotować 40-50 minut, w zależności od wielkości roladek. Przed podaniem odwinąć roladki z nici. Smacznego!Ja podałam roladki z ziemniakami i brokułem też gotowanymi na parze.