VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Gotowane roladki z warzywnym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo zdrowa alternatywa mięsnych roladek. Takie mięso możemy również przygotować w parowarze. Idealne dla osób będących na diecie.

Gotowane roladki z warzywnym nadzieniem

Składniki:

Gotowane roladki z warzywnym nadzieniem

 

  • 500 g fileta z piersi kurczaka
  • Sól
  • Pieprz
  • Słodka czerwona papryka
  • 1 marchewka
  • Świeży koperek
  • Świeża natka pietruszki
  • 150 g pieczarek
  • 1 cebula
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Gotowane roladki z warzywnym nadzieniem

ETAP 1:

Gotowane roladki z warzywnym nadzieniem
Przygotowanie farszu i mięsa przez zwinięciem w roladkę

Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę drobno siekamy. Przesmażamy je na patelni. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Koperek i natkę pietruszki bardzo drobno siekamy.

Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty i rozbijamy pod folią spożywczą delikatnie tłuczkiem. Doprawiamy z każdej strony solą i pieprzem. Każdy płat mięsa od wewnętrznej strony obsypujemy słodką papryką. Układamy marchewkę, koperek, natkę pietruszki oraz przesmażone z cebulą pieczarki.

ETAP 2:

Gotowane roladki z warzywnym nadzieniem

Mięso zwijamy w ciasną roladkę. Owijamy ją bardzo szczelnie folią spożywczą. Końce możemy zawiązać, jeżeli boimy się, że roladka się rozpadnie. Przygotowane roladki wkładamy do gotującej się wody. Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Podajemy z ziemniakami i surówką.