Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1343]

Roladki z kurczaka z brzoskwinią i gorgonzolą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki z kurczaka to danie, które gości na naszym stole niemal w każde święta. Tym razem nasze roladki kryty w sobie brzoskwinię i ser gorgonzola.

Roladki z kurczaka z brzoskwinią i gorgonzolą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki z kurczaka z brzoskwinią i gorgonzolą

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka z brzoskwinią i gorgonzolą

Przygotowanie mięsa

Roladki z kurczaka z brzoskwinią i gorgonzolą
Piersi z kurczaka cienko rozbijamy i przyprawiamy

Piersi z kurczaka oczyszczamy, rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem.

Nadziewanie roladek

Roladki z kurczaka z brzoskwinią i gorgonzolą
Faszerowanie roladek brzoskwiniami i serem

Na każdym filecie kładziemy kawałki sera i brzoskwini.

Formowanie roladek

Roladki z kurczaka z brzoskwinią i gorgonzolą
Każdą pierś zawijamy w roladkę, obwijamy nitką

Każdą pierś zawijamy w roladkę. Każdą roladkę obwiązujemy nitką.

Panierowanie

Roladki z kurczaka z brzoskwinią i gorgonzolą
Panierowanie roladek

Roladki panierujemy w rozmąconym jajku, bułce tartej i sezamie.

Smażenie roladek

Roladki z kurczaka z brzoskwinią i gorgonzolą

Roladki obsmażamy na oleju.

Pieczenie i podawanie roladek

Roladki z kurczaka z brzoskwinią i gorgonzolą

Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 180 st.C ok. 40 minut. Podajemy.