eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Granita arbuzowa Eli

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 19

Pyszny orzeźwiający,niskokaloryczny deserek.

Granita arbuzowa Eli

Składniki:

Granita arbuzowa Eli

 

  • 1 arbuz (ja miałam 5 kg)
  • cukier jeśli arbuz jest mało słodki (ja nie dodawałam)

Sposób przygotowania:

Granita arbuzowa Eli
Arbuza umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Pokroić arbuza na kawałki,obrać ze skóry i pestek.Pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować w malakserze.Wlać do pojemnika (ja miałam 3 litry) i włożyć do zamrażalki.Co kilka godzin granitę przemieszać widelcem,żeby zrobiły się kryształki.Gotową granitę nałożyć do pucharków i od razu podawać.Smacznego!