Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Granola podwójnie truskawkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne zdrowe i ekspresowe w przygotowaniu śniadanie

Granola podwójnie truskawkowa

Składniki:

Granola podwójnie truskawkowa

 

  • 250 ml jogurtu truskawkowego do picia
  • 3-4 łyżki granoli truskawkowej
  • 3-4 truskawki
  • 2 łyżeczki prażonego lnu

Sposób przygotowania:

Granola podwójnie truskawkowa
Jogurt chłodzimy. Truskawki dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, pozbawiamy szypułek i kroimy na plasterki. Wlewamy jogurt do szerokiej miseczki, całą powierzchnię posypujemy granolą. Przybieramy plasterkami truskawek. Posypujemy prażonym lnem. Podajemy od razu po przygotowaniu.