Sposób przygotowania:
Grecka przekąska
Kabaczka lub cukinię dokładnie myjemy i nieobranego kroimy na cienkie plasterki, solimy by dał sok. Sok odlewamy. Na talerz wbijamy jajka, rozkłócić, lekko solimy. Na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą.
Krążki warzywa obtaczamy w jaju i w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron zjadamy ciepłe.
Krążki warzywa obtaczamy w jaju i w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron zjadamy ciepłe.
Barbara Malafouris
Henia
Droga Pani Ekspert! Nie podoba mi się Pani napastliwy ton i mądrzenie się. Tylko Pani posiadła wszelkie arkana sztuki kulinarnej Grecji! A tu przyszła Pani pouczać osoby na niższym niż Pani poziomie. Tylko dlaczego skoro jest pani takim ekspertem, nie widzimy tu żadnego pani przepisu?! Chciałabym móc porównać tutejsze profanacje z Pani oryginalnymi przepisami.