Sposób przygotowania:
Grecki sos tzatziki
Sos tzatziki. Ogórka myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. W dłoniach odciskamy ogórka z nadmiaru wody.
Do miseczki przekładamy jogurt – dodajemy odciśniętego ogórka, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, ocet i oliwę – wszystko starannie mieszamy.
Doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem – mieszamy raz jeszcze. Przed podaniem dekorujemy odrobiną oliwy z oliwek i gałązką koperku.
Do miseczki przekładamy jogurt – dodajemy odciśniętego ogórka, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, ocet i oliwę – wszystko starannie mieszamy.
Doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem – mieszamy raz jeszcze. Przed podaniem dekorujemy odrobiną oliwy z oliwek i gałązką koperku.