Sposób przygotowania:
Greckie kotlety
Mięso umyć przekroić wzdłuż na pół i rozbić, lekko doprawić. Warzywa obrać i zetrzeć na tarce.
Cebulę obrać drobno posiekać i zeszklić na oleju, dodać warzywa i wlać bulion.
Dusić do miękkości warzyw i dodać koncentrat pomidorowy. Farsz doprawić solą , pieprzem i słodką papryką, ostudzić. Na płaty mięsa kłaść porcję farszu, zgiąć na pół i spiąć wykałaczkami.
Bułkę tartą wymieszać z otrębami, jajko rozkłócić i obtoczyć mięsne koperty w jajku i otrębach z bułką.
Smażyć z każdej strony na oleju a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 20 minut w temp 100 stopni.
Cebulę obrać drobno posiekać i zeszklić na oleju, dodać warzywa i wlać bulion.
Dusić do miękkości warzyw i dodać koncentrat pomidorowy. Farsz doprawić solą , pieprzem i słodką papryką, ostudzić. Na płaty mięsa kłaść porcję farszu, zgiąć na pół i spiąć wykałaczkami.
Bułkę tartą wymieszać z otrębami, jajko rozkłócić i obtoczyć mięsne koperty w jajku i otrębach z bułką.
Smażyć z każdej strony na oleju a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 20 minut w temp 100 stopni.
gosiapiotrek23