Sposób przygotowania:
Grejpfrutowy deser
Żelatynę rozpuścić łyżeczką wody w filiżance, którą umieścić w gorącej kąpieli, tj. w wodzie w rondelku do wys. 3/4 rondelek wstawić na niewielkim gazie. Mieszać żelatynę łyżeczką, aż się zupełnie rozpuści.
Dokładnie umyte i wyparzone grejpfruty przekroić w poprzek na pół, wyjąć z nich miąższ ostrą łyżeczką, pokroić go w kostkę, przy czym starając się usunąć błoniastą skórkę i pestki. Serek waniliowy mieszać z sokiem, dosłodzić cukrem. Serek wymieszać z żelatyną bardzo dokładnie, dodać pokrojony miąższ, mieszajac. Brzegi grejpfruta wyciąć w koronę, napełnić masą i wstawić do lodówki, aby masa mogła zastygnąć. Podawać ozdobione truskawkami z konfitury.
Dokładnie umyte i wyparzone grejpfruty przekroić w poprzek na pół, wyjąć z nich miąższ ostrą łyżeczką, pokroić go w kostkę, przy czym starając się usunąć błoniastą skórkę i pestki. Serek waniliowy mieszać z sokiem, dosłodzić cukrem. Serek wymieszać z żelatyną bardzo dokładnie, dodać pokrojony miąższ, mieszajac. Brzegi grejpfruta wyciąć w koronę, napełnić masą i wstawić do lodówki, aby masa mogła zastygnąć. Podawać ozdobione truskawkami z konfitury.