Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Grillowana cukinia teriyaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cukinia to warzywo, które bardzo chętnie przygotowuję na grillu. Tym razem do marynaty dodałam sos teriyaki.

Grillowana cukinia teriyaki

Składniki:

Grillowana cukinia teriyaki

 

Sposób przygotowania:

Grillowana cukinia teriyaki

Etap 1

Grillowana cukinia teriyaki
Wszystkie składniki marynaty przełożone do miseczki.

Czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć do miseczki. Dodać do niego oba sosy, zioła, brązowy cukier i trochę soli.

Etap 2

Grillowana cukinia teriyaki
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszane.

Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.

Etap 3

Grillowana cukinia teriyaki
Plastry cukinii pokryte przygotowaną marynatą.

Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w plasterki o grubości ok. pół cm.

Plastry cukinii włożyć do marynaty i wymieszać tak, żeby marynata dokładnie je pokryła. Przykryć folią spożywczą i odłożyć na kilka godzin do lodówki.

Etap 4

Grillowana cukinia teriyaki
Zamarynowane plastry cukinii położone na rozgrzanym grillu.

Zamarynowane plastry cukinii kłaść na ruszt rozgrzanego grilla.

Etap 5

Grillowana cukinia teriyaki

Grillować do lekkiego zrumienienia z obu stron.


Tagi:

cukinia grill