Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 966]

Pasztet z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki pasztet z cukinii to świetna alternatywa dla tradycyjnych mięsnych pasztetów. Smakuje naprawdę pysznie :)

Pasztet z cukinii

Składniki:

Pasztet z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z cukinii
Cukinię dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy nadmiar soku.

Marchewkę i cebulę obieramy i też ścieramy na tarce. Mieszamy z cukinią. Dodajemy drobno posiekaną wątróbkę, starty żółty ser, bułkę tartą i kaszę mannę. Wbijamy żółtka, natomiast z białek ubijamy pianę. Łączymy z resztą składników. Dodajemy natkę pietruszki oraz olej.

Mieszamy wszystkie składniki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przekładamy je do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około godzinę w temperaturze 180 stopni. 



Tagi:

warzywa