Sposób przygotowania:
Pasztet z cukinii
Cukinię dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy nadmiar soku.
Marchewkę i cebulę obieramy i też ścieramy na tarce. Mieszamy z cukinią. Dodajemy drobno posiekaną wątróbkę, starty żółty ser, bułkę tartą i kaszę mannę. Wbijamy żółtka, natomiast z białek ubijamy pianę. Łączymy z resztą składników. Dodajemy natkę pietruszki oraz olej.
Mieszamy wszystkie składniki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przekładamy je do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około godzinę w temperaturze 180 stopni.
Marchewkę i cebulę obieramy i też ścieramy na tarce. Mieszamy z cukinią. Dodajemy drobno posiekaną wątróbkę, starty żółty ser, bułkę tartą i kaszę mannę. Wbijamy żółtka, natomiast z białek ubijamy pianę. Łączymy z resztą składników. Dodajemy natkę pietruszki oraz olej.
Mieszamy wszystkie składniki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przekładamy je do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około godzinę w temperaturze 180 stopni.