Pingwinek

Pingwinek

Kucharz
[Przepisów: 8]

Grillowana i faszerowana papryczka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jak ktoś lubi grillowaną paprykę to gorąco polecam.

Grillowana i faszerowana papryczka

Składniki:

Grillowana i faszerowana papryczka

 

  • kury, kilka plastrów sera feta, kilka plastrów pomidorów, tarty wędzony ser, przyprawy ulubione, olej.

Sposób przygotowania:

Grillowana i faszerowana papryczka
Na kilku łyżkach oleju przysmażyć cebulkę drobno pokrojoną i surowy ryż, jak się zeszkli dodajemy wodę z dwoma łyżkami przecieru pomidorowego. Połówki papryk grillujemy aż skórki zrobią się prawie czarne. Pierś z kurczaka drobno kroimy i przysmażamy z ulubionymi przyprawami. Obrane ze skórki papryki faszerujemy ryżem, na to kładziemy kolejno plaster sera typu feta, kawałki mięsa, plaster pomidora i posypujemy startym żółtym serem (może być wędzony). Wkładamy do piekarnika żeby ser się roztopił.