rzelkazag

rzelkazag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Grillowana kanapka z kanią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Panierowane kanie mogłabym jeść na okrągło. Ale tylko te, które Tata przyniesie osobiście z lasu. Smakują mi bardziej niż tradycyjny schabowy.

Grillowana kanapka z kanią

Składniki:

Grillowana kanapka z kanią

 

  • 2 kromki chleba
  • 1 duża kania
  • 2 plasterki sera
  • 2 plasterki pomidora
  • ketchup

 

Sposób przygotowania:

Grillowana kanapka z kanią
Kanię- bez korzonka moczymy ok 15 minut w mleku. Solimy. Tak przygotowaną kanię panierujemy najpierw w mące, jajku z przyprawami i bułce tartej. Smażymy na oleju z każdej strony.Kanapki opiekamy w grillu elektrycznym. Na ciepłe kładziemy po plasterku sera i zostawiamy na otwartym, ciepłym jeszcze grillu. Przekładamy plasterkami pomidora, kanią i polewamy ketchupem. Podajemy jeszcze ciepłą. Smacznego! Do kanapki można również włożyć liść zielonej sałaty.