Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Grillowana karkówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo często robię taką karkóweczkę na grilla. Każdemu smakuje.

Grillowana karkówka

Składniki:

Grillowana karkówka

 

  • 50 dag karkówka,
  • 4 łyżki olej,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 0,5 łyżeczki papryka ostra Prymat,
  • 1 łyżeczka papryka słodka mielona Prymat,
  • 100 ml piwo,
  • 2 ząbki czosnek

 

Sposób przygotowania:

Grillowana karkówka
Karkówkę kroimy w plasterki. Piwo mieszamy z papryką ostrą i słodką, dodajemy sól i pieprz, następnie olej i roztarty czosnek. Dokładnie mieszamy. Karkówkę zalewamy tak przygotowaną marynatą i odstaiwamy na około 2- 3 godziny. Następnie grillujemy ją na tackach do grillowania z obu stron.