Sposób przygotowania:
Grillowana karkówka z młodymi ziemniakami
Do słoika litrowego wlewamy olej, ocet i wino. Zamykamy słoik i dobrze mieszamy. Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek i wszystkie przyprawy. Jeszcze raz mieszamy.
Karkówkę kroimy w plastry. Każdy plaster lekko lekko nagniatamy pięścią - jakbyśmy chcieli go roztłuc jak kotlety.
Bejce wlewamy do miski i mieszamy w niej plastry mięsa.
Układamy jeden na drugi, aby mięso było z każdej strony w bejcy.
Chowamy mięso do lodówki najlepiej na noc, minimum 2 godziny.
Grillujemy na rozgrzanym grillu z każdej strony.
Ziemniaki dobrze myjemy gotujemy. Odcedzony przekrawamy posypujemy przyprawą do grilla.
Grillujemy na tacce aluminiowej.
Karkówkę kroimy w plastry. Każdy plaster lekko lekko nagniatamy pięścią - jakbyśmy chcieli go roztłuc jak kotlety.
Bejce wlewamy do miski i mieszamy w niej plastry mięsa.
Układamy jeden na drugi, aby mięso było z każdej strony w bejcy.
Chowamy mięso do lodówki najlepiej na noc, minimum 2 godziny.
Grillujemy na rozgrzanym grillu z każdej strony.
Ziemniaki dobrze myjemy gotujemy. Odcedzony przekrawamy posypujemy przyprawą do grilla.
Grillujemy na tacce aluminiowej.
gosiapiotrek23