SUPERPRZEPIS

Grillowana nototenia

  • lalunia
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 9
Grillowana nototenia Więcej zdjęć (3)

Nie ma to jak grill, siedzisz w domu a zapachy same cię przyciągają. Ryba sama w sobie jest smaczna a w przyprawach jeszcze lepsza.

Składniki:

Grillowana nototenia

 

  • 1 kg nototenii
  • Przyprawa do grilla Kamis Mojito Lime
  • Cytryna 1 szt.
  • Dodatkowo :
  • Ogórek 400 gram
  • Jogurt grecki 300ml
  • Przyprawa do sosu TZATZIKI 3 łyżeczki
  • Młode ziemniaki 1 kg
  • koperek świeży do posypania ziemniaczków i do mizerii

 

Sposób przygotowania:

Grillowana nototenia
Nototenię czyścimy z łusek i środek ryby. Filetujmy , skrapiamy sokiem z cytryny. Posypujemy przyprawą dosyć sporo z obu stron. Grilujemy koło 15 minut z każdej strony . Mizeria: Ogórki obieramy i ścieramy na tarce, odciskamy z wody. Dodajemy jogurt grecki. Dodajemy przyprawę i mieszamy . Dodajemy odrobinę swieżego koperku Podajemy z ziemniaczkami z wody
Grillowana nototenia
Nototenię czyścimy z łusek i środek ryby. Filetujmy , skrapiamy sokiem z cytryny. Posypujemy przyprawą dosyć sporo z obu stron.
Grillowana nototenia
Grilujemy koło 15 minut z każdej strony .