kamis

kamis

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Grillowana pierś kurczaka z tymiankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotuj marynatę: wyciśnij sok z cytryny i wymieszaj go z Kamis Fit up!™ Do potraw mięsnych...

Grillowana pierś kurczaka z tymiankiem

Składniki:

Grillowana pierś kurczaka z tymiankiem

 

  • Dla 4 osób

 

  • 4 filety z kurczaka – 480g
  • średniej wielkości cytryna – 95g
  • ½ szklanki oliwy z oliwek – 112,5g
  • 2 ząbki czosnku – 14g
  • łyżeczka tymianku – 5g
  • 2 łyżeczki Kamis Fit up!TM Do potraw mięsnych - 6g

 

Sposób przygotowania:

Grillowana pierś kurczaka z tymiankiem

Przygotuj marynatę: wyciśnij sok z cytryny i wymieszaj go z Kamis Fit up!TM Do potraw mięsnych. Bardzo powoli dolej oliwę.
Piersi z kurczaka umyj i osusz. Następnie przygotuj woreczki foliowe na piersi kurczaka. Do woreczków wlej marynatę, włóż piersi z kurczaka, zawiąż szczelnie woreczki i włóż do lodówki na 30 minut.

Przygotuj posypkę:

W miseczce wymieszaj tymianek, starte ząbki czosnku i 1 łyżeczkę skórki otartej z cytryny. Wyjmij piersi z kurczaka z woreczków i upiecz na grillu.

Grillowaną pierś kurczaka z tymiankiem przed podaniem posyp posypką.

Przepis pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS