Sposób przygotowania:
Grillowana pierś marynowana w maślance
Do miski wlać maślankę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zioła włoskie do smaku i wymieszać. Pierś kurczaka pokroić w paski lub rozkroić wzdłuż na dwa płaty.
Następnie mięso włożyć do maślanki i wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Mięsko osączyć na papierowym ręczniku.
Malutkie cukinie przekroić na połówki lub ćwiartki. Oprószyć ziołami włoskimi i skropić olejem.
Rozgrzać patelnię grillową, delikatnie skropić ją olejem i grillować cukinie i kawałki mięsa z obu stron aż się przyrumienią. Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Paprykę oczyścić z nasion i również pokroić w kostkę. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju a następnie dodać paprykę.
Chwilę smażyć aż warzywa zmiękną, doprawić do smaku sola ziołowa. Patelnię zestawić z ognia i dodać gotowy kuskus oraz posiekaną natkę pietruszki.
Wszystko wymieszać. Na talerz nałożyć grillowanego kurczaka i cukinie oraz kuskus i podawać.
Następnie mięso włożyć do maślanki i wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Mięsko osączyć na papierowym ręczniku.
Malutkie cukinie przekroić na połówki lub ćwiartki. Oprószyć ziołami włoskimi i skropić olejem.
Rozgrzać patelnię grillową, delikatnie skropić ją olejem i grillować cukinie i kawałki mięsa z obu stron aż się przyrumienią. Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Paprykę oczyścić z nasion i również pokroić w kostkę. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju a następnie dodać paprykę.
Chwilę smażyć aż warzywa zmiękną, doprawić do smaku sola ziołowa. Patelnię zestawić z ognia i dodać gotowy kuskus oraz posiekaną natkę pietruszki.
Wszystko wymieszać. Na talerz nałożyć grillowanego kurczaka i cukinie oraz kuskus i podawać.