Sposób przygotowania:
Cytrynowo-bananowa grillowana pierś
Obranego ze skórki banana rozgnieść widelcem i wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, octem balsamicznym, pokrojonym w kostkę serem i posiekanymi igiełkami rozmarynu. Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku w taki sposób, żeby otrzymać kieszonki. Oprószyć je w środku solą i pieprzem cytrynowym, nadziać bananowym farszem, zabezpieczyć wykałaczkami. Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć skórkę z cytryny, wycisnąć z niej sok. Skórkę cytrynową i cytrynowy sok wymieszać z olejem i przyprawą grillową. Mięso natrzeć cytrynową marynatą i odstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso kłaść na rozgrzany grill. Grillować na rumiano z obu stron polewając marynatą, w której mięso się marynowało.