WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 781]

Grillowana pita z karkówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Grillowana bułka pita ziołowa z kapustą pekińską, grillowaną karkówką, pomidorami i serem mozzarella.

Grillowana pita z karkówką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana pita z karkówką

 

  • 1 bułka ziołowa pita
  • 1 plaster grillowanej karkówki
  • 2 liście kapusty pekińskiej
  • kawałek pomidora
  • kilka ziaren kukurydzy konserwowej
  • kawałek mozzarelli w zalewie
  • majonez
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Grillowana pita z karkówką

ETAP 1:

Bułkę pitę przekroić na pół. Każdą polówkę posmarować cienko majonezem. Liście kapusty pekińskiej umyć, osuszyć i wyciąć białe łodygi.

Zieloną część liści ułożyć na połówkach bułki. U grillowaną karkówkę ułożyć na jednej z połówek.

Ser mozzarella pokroić na plastry i ułożyć na karkówce. pomidora umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Rozłożyć na mozzarelli.

Posypać solą i pieprzem. Ułożyć kukurydzę i przykryć kanapkę drugą połówką bułki. Bułkę włożyć do rozgrzanego grilla elektrycznego.

Grillować aż ser się roztopi a bułka przyrumieni. Podawać na gorąco.

Grillowana pita z karkówką
Złożona pita z karkówką po włożeniu do grilla
Grillowana pita z karkówką
Pokrojone pomidory i ziarna kukurydzy ułożone na bułce
Grillowana pita z karkówką
Ser mozzarella ułożony na ugrillowanej karkówce
Grillowana pita z karkówką
Ugrillowana karkówka ułożona na bułce wyłożonej kapustą

Tagi:

danie grill