Sposób przygotowania:
Kotleciki marchewkowo-pietruszkowe
Marchewkę i pietruszkę umyć i oskrobać. Ugotować z dodatkiem soli i cukru. Ostudzić.
Przetrzeć przez sitko do warzyw bądź drobno posiekać. Wsypać powyższe składniki do naczynia, dodać surowe jajka, sałatkę meksykańską, przyprawy, sos oraz bułkę tartą.
Całość dokładnie wymieszać. Masa powinna być dość zwarta, ale też lekko wilgotna, w konsystencji może przypominać mięso na kotlety mielone.
Z masy formować nieduże okrągłe kotleciki i smażyć z obu stron na lekko złoty kolor.
Przetrzeć przez sitko do warzyw bądź drobno posiekać. Wsypać powyższe składniki do naczynia, dodać surowe jajka, sałatkę meksykańską, przyprawy, sos oraz bułkę tartą.
Całość dokładnie wymieszać. Masa powinna być dość zwarta, ale też lekko wilgotna, w konsystencji może przypominać mięso na kotlety mielone.
Z masy formować nieduże okrągłe kotleciki i smażyć z obu stron na lekko złoty kolor.