Sposób przygotowania:
grillowana polenta z sałatką pomidorową
• osoloną wodę zagotować, zmniejszyć płomień, wsypywać porcjami kaszkę cały czas mieszając drewnianą łyżką, • podgrzewać mieszając 20 min, dodać w trakcie podgrzewania parmezan i 2 łyżki oliwy z oliwek, • przełożyć polentę do niskiego naczynia i poczekać aż ostygnie, • cukinie pokroić wzdłuż na długie cienkie paski (obieraczką do warzyw), polać ją 1 łyżką oliwy, 1 łyżeczką maggi, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać, • polentę pokroić w dość dużą kostkę, • na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian kawałek polenty i cukinii ( tworząc z niej harmonijkę), • szaszłyki polać oliwą, grillować po minucie z każdej strony, • pomidorki pokroić na pół, cebulę w cieniutkie paseczki, poobrywać listki pietruszki, • składniki wymieszać, polać oliwą z oliwek, octem balsamicznym, maggi• przyprawić solą i pieprzem, wymieszać, • polentę podawać z sałatką
czarownica
msewka
elzbieta8960
grazka