Sposób przygotowania:
grillowana sałątka z kuskus
Pierś kurczaka marynujemy w kokosowym mleczku i miodzie z dodatkiem przyprawy pikantnej Winiary i wstawiamy na grill (elektryczny lub węglowy, gazowy itd.) paprykę, pomidory posypane oregano też kładziemy na grillu. Kasze kuskus zalewamy 3 łyżkami oliwy z oliwek i mieszamy aby ziarenka się dobrze pokryły po czym zalewamy wodą lub bulionem i odstawiamy na 5 minut – dodajemy sól, rodzynki i morele i mieszamy. Kurczak kroimy na kawałki z papryka i pomidorem i dodajemy do kuskusa. Dodajemy natkę, szczypior i mieszamy. Podajemy na liściach sałaty . Obok też kładziemy liście sałaty tak aby każdy sobie nabierał do liścia porcje sałatki i jadł jak zdrowszą wersje tortilli
Podajemy z dużym liściu sałaty lodowej
Podajemy z dużym liściu sałaty lodowej