Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Grillowane tortille z indykiem curry i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie główne lub przystawka pokrojona na mniejsze kawałki. Smakuje wyśmienicie. Indyk o wyrazistym smaku curry ciągnąca się i rozpływająca w ustach mozzarella oraz warzywa, a wszystko zamknięte w grillowanej tortilli.

Grillowane tortille z indykiem curry i mozzarellą

Składniki:

Grillowane tortille z indykiem curry i mozzarellą

 

  • 2 pszenne tortille z czosnkiem
  • 2 liście sałaty lodowej
  • 1/2 strąka czerwonej papryki
  • 1 kulka mozzarelli
  • ketchup pikantny
  • 300 g. fileta z indyka
  • 1 łyżka zielonego curry
  • 1 łyżka przyprawy curry
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka pieprzu

Sposób przygotowania:

Grillowane tortille z indykiem curry i mozzarellą
Umyte mięso osuszamy na ręczniku papierowym.

Zielone curry mieszamy z musztardą, curry w proszku solą i pieprzem. W mieszance marynujemy indyka, odstawiamy na min. 2 godziny do lodówki. Po tym czasie grillujemy na rumiano z obu stron, kroimy w paski.

Odsączoną mozzarellę kroimy w plastry, umytą paprykę w paski. Każdy placek tortilli smarujemy ketchupem, kładziemy po liściu sałaty, paski indyka, papryki oraz plastry mozzarelli.

Zwijamy placki w rulon zawijając najpierw dolny bok pod spód.

Grilujemy na rumiano z obu stron.