BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 801]

Grillowana tortilla z paluszkami drobiowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam smaczną tortille grillowaną z pysznym farszem złożonym z paluszków drobiowych panierowanych oraz warzyw takich jak papryka żółta i czerwona, sałata masłowa, oraz pysznego sosu na bazie jogurtu i majonezu.

Grillowana tortilla z paluszkami drobiowymi

Składniki:

Grillowana tortilla z paluszkami drobiowymi

 

  • placki do tortilli 4 szt,
  • paluszki 1 op, Panierowane z kurczaka,
  • papryka czerwona 1 szt,
  • papryka żółta 1 szt,
  • sałata masłowa 1 szt,
  • Sos jogurtowo - majonezowy
  • majonez 5 łyżek,
  • jogurt grecki 1/2 op,
  • sól i pieprz do smaku,
  • ząbki czosnku 3 szt,

Sposób przygotowania:

Grillowana tortilla z paluszkami drobiowymi
Sałatę masłową dokładnie opłukać a następnie osuszyć. Czerwoną i żółtą paprykę opłukać , usunąć gniazda nasienne i pokroić w niewielką kostkę. Panierowane paluszki z kurczaka podsmażyć na gorącej oliwie, a następnie pokroić w różnej wielkości kawałki.

Sos na bazie jogurtu naturalnego i majonezu;

Majonez połączyć z jogurtem typu Grecki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , sól i pieprz do smaku.

Całość dokładnie wymieszać.

Placki tortilli grillować po 3 minuty z każdej strony.

Na plackach rozsmarować zrobiony wcześniej sos, rozłożyć liście sałaty, następnie kurczaka wcześniej lekko popieczone, dodać pokrojone papryki.

Całość polać jeszcze sosem.

Spód tortilli zwinąć do środka a następnie całą zwinąć w rulon.

Dodatkowo dół obwinąć folią aluminiową.