Sposób przygotowania:
Grillowana tortilla z paluszkami drobiowymi
Sałatę masłową dokładnie opłukać a następnie osuszyć. Czerwoną i żółtą paprykę opłukać , usunąć gniazda nasienne i pokroić w niewielką kostkę. Panierowane paluszki z kurczaka podsmażyć na gorącej oliwie, a następnie pokroić w różnej wielkości kawałki.
Sos na bazie jogurtu naturalnego i majonezu;
Majonez połączyć z jogurtem typu Grecki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wymieszać.
Placki tortilli grillować po 3 minuty z każdej strony.
Na plackach rozsmarować zrobiony wcześniej sos, rozłożyć liście sałaty, następnie kurczaka wcześniej lekko popieczone, dodać pokrojone papryki.
Całość polać jeszcze sosem.
Spód tortilli zwinąć do środka a następnie całą zwinąć w rulon.
Dodatkowo dół obwinąć folią aluminiową.
Sos na bazie jogurtu naturalnego i majonezu;
Majonez połączyć z jogurtem typu Grecki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wymieszać.
Placki tortilli grillować po 3 minuty z każdej strony.
Na plackach rozsmarować zrobiony wcześniej sos, rozłożyć liście sałaty, następnie kurczaka wcześniej lekko popieczone, dodać pokrojone papryki.
Całość polać jeszcze sosem.
Spód tortilli zwinąć do środka a następnie całą zwinąć w rulon.
Dodatkowo dół obwinąć folią aluminiową.
gusia1000