Sposób przygotowania:
Grillowane burgery rybne z warzywami.
Rybę świeżą opłukać,wypatroszyć,odciąć głowę ogon,płetwy,jeśli
to mrożona,rozmrozić i zmielić wraz z rozmoczonymi w mleku i odciśniętymi bułkami czerstwymi.Do zmielonej masy wbić dwa jajka,dać sól,pieprz,przyprawę"Kamis" do grilla,wymieszać i formować nieduże kotleciki,przyklepując lekko wierzch.Warzywa
oczyścić,opłukać,przekroić na pól bakłażany i papryki,usunąć nasiona i ogonki,z kolb kukurydzianych odciąć liście,a je same pokroic na 3-4 kawałki,można i na 5-6,w zależności od długości kolby.Grilla rozpalić na pół godziny przed opiekaniem,burgery ułożyć na tackach aluminiowych z otworami na ruszcie.Grillować ok.20 min.z warzywami lub warzywa osobno zgrillować,ale nieco krócej od kotletów.Podawać burgery z frytkami lub pieczonymi ziemniakami i oczywiście lekko opieczonymi warzywami.
to mrożona,rozmrozić i zmielić wraz z rozmoczonymi w mleku i odciśniętymi bułkami czerstwymi.Do zmielonej masy wbić dwa jajka,dać sól,pieprz,przyprawę"Kamis" do grilla,wymieszać i formować nieduże kotleciki,przyklepując lekko wierzch.Warzywa
oczyścić,opłukać,przekroić na pól bakłażany i papryki,usunąć nasiona i ogonki,z kolb kukurydzianych odciąć liście,a je same pokroic na 3-4 kawałki,można i na 5-6,w zależności od długości kolby.Grilla rozpalić na pół godziny przed opiekaniem,burgery ułożyć na tackach aluminiowych z otworami na ruszcie.Grillować ok.20 min.z warzywami lub warzywa osobno zgrillować,ale nieco krócej od kotletów.Podawać burgery z frytkami lub pieczonymi ziemniakami i oczywiście lekko opieczonymi warzywami.