Sposób przygotowania:
Łopatka w sosie paprykowo-pieczeniowym
Łopatkę czyścimy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, mięso obtaczamy w mące i wrzucamy na patelnię. Obsmażamy na rumiano i zalewamy wodą.
Doprawiamy solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką. Mieszając, dusimy aż mięso będzie miękkie.
Szczypior siekamy i dodajemy do sosu. Dusimy jeszcze kilka minut, aż sos będzie odpowiednio gęsty.
Podajemy z ryżem, kaszą lub ziemniakami.
Doprawiamy solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką. Mieszając, dusimy aż mięso będzie miękkie.
Szczypior siekamy i dodajemy do sosu. Dusimy jeszcze kilka minut, aż sos będzie odpowiednio gęsty.
Podajemy z ryżem, kaszą lub ziemniakami.