Sposób przygotowania:
Amerykańskie hamburgery
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz jarzynką.
Wszystko dokładnie wyrabiamy, formujemy pięć płaskich okrągłych kotletów. Patelnię grillową smarujemy olejem i rozgrzewamy, układamy przygotowane kotlety i smażymy na lekko rumiany kolor z obydwu stron. Bułki kroimy na pół lekko opiekamy od środka na suchej rozgrzanej patelni.
Obraną cebulę kroimy w krążki, pomidora i ogórki kroimy w plastry. Dolną część bułki smarujemy majonezem układamy listek sałaty, kotlet, plasterek sera, smarujemy ketchupem i musztardą, układamy plaster pomidora, krążki cebuli oraz plastry ogórka.
Wierzchnią część bułki smarujemy majonezem i przykrywamy.
Wszystko dokładnie wyrabiamy, formujemy pięć płaskich okrągłych kotletów. Patelnię grillową smarujemy olejem i rozgrzewamy, układamy przygotowane kotlety i smażymy na lekko rumiany kolor z obydwu stron. Bułki kroimy na pół lekko opiekamy od środka na suchej rozgrzanej patelni.
Obraną cebulę kroimy w krążki, pomidora i ogórki kroimy w plastry. Dolną część bułki smarujemy majonezem układamy listek sałaty, kotlet, plasterek sera, smarujemy ketchupem i musztardą, układamy plaster pomidora, krążki cebuli oraz plastry ogórka.
Wierzchnią część bułki smarujemy majonezem i przykrywamy.