Cukiniowe a'la cannelloni z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Połączenie cukinii z mięsem zawsze wychodzi dobrze. Grillowane przyprawione mięso owinięte w sparzone plastry cukinii zachwyci nie jedną osobę.

Cukiniowe a'la cannelloni z mięsem

Składniki:

Cukiniowe a'la cannelloni z mięsem

Cukinia

  • 2 średniej wielkości młode cukinie
  • woda z solą do parzenia

Mięso

Sposób przygotowania:

Cukiniowe a'la cannelloni z mięsem
Cukinię myjemy, odcinamy końce i kroimy wzdłuż w cienkie plasterki (najlepiej na mandolinie do warzyw).

Pokrojoną cukinię wrzucamy do posolonego wrzątku i parzymy ok. pół minuty, wyciągamy i wrzucamy do lodowatej wody, następnie wyciągamy na durszlak do odcieknięcia.

Do mięsa dodajemy sól, pieprz, lubczyk, chrzan, jajko i bułkę tartą, mieszamy, aż całość się połączy.

Z mięsa formujemy niewielkie walce, które owijamy plastrami cukinii. Każdą roladkę przekłuwamy wykałaczką i grillujemy ok. 30-40 minut.