Sposób przygotowania:
Cytrynowy łosoś na cukinii
Łososia myjemy, osuszamy, ostrym nożem odcinamy skórę.
Skrapiamy rybę sokiem z cytryny oraz oprószamy przyprawami.
Odstawiamy na minimum pół godziny do lodówki.
Cukinie myjemy, osuszamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Odciskamy z nadmiaru soku, doprawiamy solą, pieprzem oraz chili, mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy cukinie do miękkości co jakiś czas mieszając.
Zamarynowanego łososia grillujemy po 3-4 min z obu stron ( aż zmieni kolor na jaśniejszy, czas zależy od grubości ryby)
Na talerze wykładamy porcję cukinii, kładziemy łososia.
Skrapiamy rybę sokiem z cytryny oraz oprószamy przyprawami.
Odstawiamy na minimum pół godziny do lodówki.
Cukinie myjemy, osuszamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Odciskamy z nadmiaru soku, doprawiamy solą, pieprzem oraz chili, mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy cukinie do miękkości co jakiś czas mieszając.
Zamarynowanego łososia grillujemy po 3-4 min z obu stron ( aż zmieni kolor na jaśniejszy, czas zależy od grubości ryby)
Na talerze wykładamy porcję cukinii, kładziemy łososia.