Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Majonezowe piersi z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatne, soczyste, grillowane piersi z kurczaka zamarynowane w majonezie oraz ziołach. Podane z frytkami i ulubioną sałatką stanowią pyszny obiad.

Majonezowe piersi z grilla Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Majonezowe piersi z grilla

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka bez polędwiczek
  • 250g. majonezu
  • 2 łyżki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • 1 łyżka oleju rzepakowego z chili

 

  • Dodatkowo:
  • ulubione frytki mrożone lub ziemniaki na domowe frytki
  • ulubione sałatka np. z pomidorów i cebuli

Sposób przygotowania:

Majonezowe piersi z grilla
Na początku należy przygotować marynatę:

Majonez wymieszać dokładnie z ziołami oraz olejem.

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć.

Przekroić na pojedyncze piersi a następnie każdą na pół wzdłuż.

Mięso zamarynować w mieszance majonezowej.

Odstawić na min. 4 godz do lodówki a najlepiej pozostawić na noc.

Zamarynowane mięso grillować po 5- 7 min z każdej strony.

Podawać z usmażonymi na rumiano frytkami i ulubioną sałatką.
Majonezowe piersi z grilla
Grillowane piersi z kurczaka marynowane w majonezie

Tagi:

mięso grill