Sposób przygotowania:
Majonezowe piersi z grilla
Na początku należy przygotować marynatę:
Majonez wymieszać dokładnie z ziołami oraz olejem.
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć.
Przekroić na pojedyncze piersi a następnie każdą na pół wzdłuż.
Mięso zamarynować w mieszance majonezowej.
Odstawić na min. 4 godz do lodówki a najlepiej pozostawić na noc.
Zamarynowane mięso grillować po 5- 7 min z każdej strony.
Podawać z usmażonymi na rumiano frytkami i ulubioną sałatką.
Majonez wymieszać dokładnie z ziołami oraz olejem.
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć.
Przekroić na pojedyncze piersi a następnie każdą na pół wzdłuż.
Mięso zamarynować w mieszance majonezowej.
Odstawić na min. 4 godz do lodówki a najlepiej pozostawić na noc.
Zamarynowane mięso grillować po 5- 7 min z każdej strony.
Podawać z usmażonymi na rumiano frytkami i ulubioną sałatką.