Sposób przygotowania:
Szaszłyki z grilla
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mięso myjemy,osuszamy i kroimy w większą kostkę.
Oprószamy dość obficie solą i pieprzem. Dodajemy czosnek, miód ,skrapiamy olejem i mieszamy.
Odstawiamy na ok 2 godz.
Cebule kroimy w ósemki albo dowolnie zależy jak cebula jest duża. Paprykę oczyszczamy i kroimy w większą kostkę.
Banany obieramy i kroimy w krążki. Przygotowane składniki na przemian nadziewamy na patyczki pomijając banany.
Szaszłyki oprószamy majerankiem i układamy do grillowania najlepiej na tackach. Pod koniec grillowania na końce patyczków nałożyć banany.
Oprószamy dość obficie solą i pieprzem. Dodajemy czosnek, miód ,skrapiamy olejem i mieszamy.
Odstawiamy na ok 2 godz.
Cebule kroimy w ósemki albo dowolnie zależy jak cebula jest duża. Paprykę oczyszczamy i kroimy w większą kostkę.
Banany obieramy i kroimy w krążki. Przygotowane składniki na przemian nadziewamy na patyczki pomijając banany.
Szaszłyki oprószamy majerankiem i układamy do grillowania najlepiej na tackach. Pod koniec grillowania na końce patyczków nałożyć banany.