iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Grillowane kurki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne i pachnące grzybki.

Grillowane kurki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grillowane kurki

 

  • świeże kurki około 25 sztuk średniej wielkości
  • 2 młode marchewki
  • 1 cebula
  • kilka listków selera i pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • masło

Sposób przygotowania:

Grillowane kurki
Na foli aluminiowej ułożyć po kilka świeżych i oczyszczonych kurek, plasterki marchewki oraz piórka cebuli i zielone listki selera i pietruszki, dołożyć po 1/2 łyżeczki masła po wierzchu tylko delikatnie posypać solą i pieprzem. Folię złożyć w "kopertę" tak, aby nic się nie wydostało w trakcie grillowania. Paczuszki ułożyć na rozgrzanym grillu, miejscem złożenia do góry i bez przewracania grillować kilka minut. Podawać z grzankami lub jako dodatek do grillowanego mięsa.
Grillowane kurki
Na foli aluminiowej ułożyć wszystkie składniki
Grillowane kurki
Dokładnie złożyć kopertę z folli, aby składniki się nie wydostały

Tagi:

kurki grzyby