Sposób przygotowania:
Grillowane mielone z cukinią i pieczarka
Pieczarki obrać, pokroić na drobno, posolić lekko, przesmażyć na suchej patelni aż puszczą sok, następnie odparować. Ostudzić. Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach, posolić lekko, wymieszać. Odstawić. Po pół godziny odcisnąć z nadmiaru soku. Mieso mielone wyrobić z jajkiem i bułką tartą, dodać cukinię i ostudzone pieczarki. Dodać pieprzu i majeranku. Jeśli trzeba doprawić solą. Wymieszać. Rozgrzać grill. Wilgotnymi dłońmi formować małe kotleciki, układać na gorącym grillu, przykryć pokrywę i lekko docisnąć. Grillować około 5-6 minut. Kotleciki podałam z surówką z sałaty i grillowanym chlebem, natartym wcześniej czosnkiem.