Sposób przygotowania:
grillowane pieczarki faszerowane
Pieczarki muszą być na tyle duże, byśmy mogli wydrążyć je, a później napełnić farszem. Pieczarki myjemy, wycinamy nóżki i wydrążamy środek (nie wyrzucamy!), tak by powstały dość pojemne, pieczarkowe "miseczki".
Farsz: Nóżki i resztę pieczarkowych okrawków kroimy drobno. Drobno kroimy 2 cebule. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy pokrojone części pieczarek i pokrojone cebule. Dodajemy pieprz, solimy, smażymy do momentu aż cebula zmięknie, a z pieczarek wyparuje woda. Odstawiamy do wystygnięcia. Żółty ser scieramy na tarce do jarzyn, łączymy z pieczarkowo - cebulowym farszem. Dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
Wydrążone wcześniej kapelusze pieczarek napełniamy farszem, wierzch posypujemy natką pietruszki. Układamy na rozgrzanym ruszcie na około 10 minut, grillujemy do momentu gdy ser się roztopi.
Farsz: Nóżki i resztę pieczarkowych okrawków kroimy drobno. Drobno kroimy 2 cebule. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy pokrojone części pieczarek i pokrojone cebule. Dodajemy pieprz, solimy, smażymy do momentu aż cebula zmięknie, a z pieczarek wyparuje woda. Odstawiamy do wystygnięcia. Żółty ser scieramy na tarce do jarzyn, łączymy z pieczarkowo - cebulowym farszem. Dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
Wydrążone wcześniej kapelusze pieczarek napełniamy farszem, wierzch posypujemy natką pietruszki. Układamy na rozgrzanym ruszcie na około 10 minut, grillujemy do momentu gdy ser się roztopi.