Sposób przygotowania:
Schabowe w sosie pomidorowym
Kotlety schabowe myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy dużą szczyptę soli i pieprzu, mieszamy a na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą.
Kotlety schabowe moczymy w jajku i panierujemy w bułce tartej. Na rozgrzanym oleju obsmażamy kotlety z obu stron i przekładamy do garnka z gorącą wodą, gotujemy do miękkości. Dodajemy przyprawy, koncentrat pomidorowy i mąkę rozprowadzoną w 2 łyżkach wody.
Gotujemy razem przez chwilę.
Kotlety schabowe moczymy w jajku i panierujemy w bułce tartej. Na rozgrzanym oleju obsmażamy kotlety z obu stron i przekładamy do garnka z gorącą wodą, gotujemy do miękkości. Dodajemy przyprawy, koncentrat pomidorowy i mąkę rozprowadzoną w 2 łyżkach wody.
Gotujemy razem przez chwilę.