agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Grillowane przysmaki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kiełbasa z cebulką i papryką z grilla

Grillowane przysmaki

Składniki:

Grillowane przysmaki

 

  • kiełbasa czosnkowa - 5 szt
  • papryka żółtka 1 tabliczka
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • masło 2 łyżki
  • pietruszka 1 łyżeczka
  • przyprawa do grilla 1 łyżka
  • koper 2 gałązki

Sposób przygotowania:

Grillowane przysmaki
Przygotować składniki niezbędne na grill. Cebule obrać i pokroić na grubsze plastry, paprykę umyć i usunąć ze środka gniazda nasienne. Kiełbaski ponacinać w dowolny sposób tak aby zawartość tłuszczu ze środka została wytopiona. Czosnek obrać a następnie rozdrobnić w prasce do czosnku, dodać masło, siekaną natkę pietruszki, dodać posiekany koperek wymieszać i nakładać w nacięcia w kiełbasie, pod koniec grillowania wówczas kiełbaski będą jeszcze bardziej soczyste i aromatyczne. Grillować kiełbaski, pod koniec poukładać również warzywa na grillu, oprószyć przyprawą do grilla. Podawać kiełbaski wraz z warzywami oraz z pieczywem.