Sposób przygotowania:
Grillowane skrzydełka w jogurtowej marynacie
Skrzydełka umyj pod bieżącą zimną, następnie osusz papierowym ręcznikiem kuchennym.
Składniki na marynatę wymieszaj w misce.
Skrzydełka zalej marynatą wymieszaj i włóż do lodówki na 2 godziny od czasu do czasu przemieszaj.
Rozpal grill.
Skrzydełka wyjmij z marynaty ułóż na aluminiowej tacce do grillowania.
Grilluj ok 50 - 60 minut z dwóch stron co jakiś czas obracając.
Uważaj aby ogień nie był za duży aby nie spalić skrzydełek.
Grillowane skrzydełka polewaj pozostałą marynatą.
Podawaj gorące z pieczywem.
Składniki na marynatę wymieszaj w misce.
Skrzydełka zalej marynatą wymieszaj i włóż do lodówki na 2 godziny od czasu do czasu przemieszaj.
Rozpal grill.
Skrzydełka wyjmij z marynaty ułóż na aluminiowej tacce do grillowania.
Grilluj ok 50 - 60 minut z dwóch stron co jakiś czas obracając.
Uważaj aby ogień nie był za duży aby nie spalić skrzydełek.
Grillowane skrzydełka polewaj pozostałą marynatą.
Podawaj gorące z pieczywem.
gusia1000