Sposób przygotowania:
Grillowane szaszłyki mięsno-warzywanePrzygotowanie marynaty
Ocet winny mieszamy z keczupem, olejem, sosem sojowym, pokrojoną w kosteczkę papryczką chwili oraz przeciśniętym czosnkiem. Zanurzamy w takiej marynacie pierś i marynujemy przez 3 godziny. Po upływie tego czasu płuczemy pierś z takiej marynaty, a posypujemy ziołami prowansalskimi.
Przygotowanie mięsa i warzyw
Cukinię kroimy w talarki, mięso z dużą kostkę. Papryczkę chili na małe kawałki, papryki w dużą kostkę. Cebule rozwarstwiamy i dzielimy.
Nakładanie na patyki
Warzywa i mięso nakładamy na patyki na przemian. Następnie solimy, możemy obsypać obficiej ziołami prowansalskimi.
Grillowanie
Szaszłyki grillujemy przez 20 minut z każdej strony.
Magdalena88