Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Grillowane szaszłyki z grzybami leśnymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybkie i bardzo apetyczne szaszłyki z grilla z dodatkiem grzybów leśnych

Grillowane szaszłyki z grzybami leśnymi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grillowane szaszłyki z grzybami leśnymi

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowane szaszłyki z grzybami leśnymi
Grzyby dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Kroimy na większe kawałki. Wrzucamy na patelnię, dodajemy masło i chwilę podsmażamy. Oprószamy solą oraz pieprzem. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na kawałki. Cebulki obieramy i przekrawamy na pół. Kiełbasę kroimy w plasterki. Na patyczki do szaszłyków nakładamy naprzemiennie paprykę, cebulę, podsmażone grzyby oraz kiełbasę. Przygotowane szaszłyki oprószamy solą, pieprzem oraz bazylią. Skrapiamy oliwą i układamy na grillu. Smażymy około 5 minut z każdej strony. Podajemy polane keczupem.
Grillowane szaszłyki z grzybami leśnymi
Grzyby dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Kroimy na większe kawałki. Wrzucamy na patelnię, dodajemy masło i chwilę podsmażamy.
Grillowane szaszłyki z grzybami leśnymi
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na kawałki. Cebulki obieramy i przekrawamy na pół. Kiełbasę kroimy w plasterki.
Grillowane szaszłyki z grzybami leśnymi
Na patyczki do szaszłyków nakładamy naprzemiennie paprykę, cebulę, podsmażone grzyby oraz kiełbasę. Szaszłyki układamy na grillu. Smażymy około 5 minut z każdej strony.