Sposób przygotowania:
Grillowane udka kurczaka Eliprzygotowanie marynaty
W miseczce przygotować olej, sos czosnkowy chili i sos sojowy. Na talerzyku przygotować paprykę, czosnek granulowany i przyprawy do kurczaka i do mięs.
przygotowanie marynaty cd
Do oleju i sosów dodać paprykę, czosnek i przyprawy do kurczaka i mięs. Całość wymieszać.
przygotowanie kurczaka
Udka kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie kurczaka cd
Kurczaka włożyć do pojemnika, dodać marynatę i wymieszać. Pojemnik przykryć i włożyć do lodówki na całą noc.
przygotowanie kurczaka cd
Wyjąć kurczaka z lodówki pół godziny przed grillowaniem. Ułożyć udka na ruszcie rozgrzanego grilla i piec kurczaka z obu stron na rumiano. Smacznego!