Sposób przygotowania:
Bitki schabowe Eli z sokiem z kiszonej kapustyprzygotowanie cebuli i czosnku
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie bitek
Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem do mięsa.
przygotowanie bitek cd
Rozbite kotlety oprószyć solą i pieprzem. Mąkę wysypać na talerz i panierować w niej mięso.
przygotowanie bitek cd
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kotlety a obu stron na rumiano. Kotlety odłożyć na talerz.
przygotowanie bitek cd
Do tłuszczu z kotletów dodać cebulę, czosnek, przyprawy i przesmażyć. Do cebuli z czosnkiem dodać kotlety i wlać sok z kiszonej kapusty. Całość uzupełnić wodą i dusić aż mięso będzie miękkie.
Smacznego!
przygotowanie bitek cd
Ja podałam bitki z ciap kapustą.