eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Bitki schabowe Eli z sokiem z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam bitki ze schabu wieprzowego. Żeby bitki były bardziej kruche, dodałam do ich duszenia sok z kiszonej kapusty.

Bitki schabowe Eli z sokiem z kiszonej kapusty

Składniki:

Bitki schabowe Eli z sokiem z kiszonej kapusty

mięso

  • 6 kotletów schabowych bez kości

pozostałe składniki

  • 2 duże cebule
  • 1 główka czosnku
  • 6 łyżek oleju
  • 150 ml soku z kiszonej kapusty
  • 1 łyżka przyprawy do mięs
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • mąka do panierowania kotletów

Sposób przygotowania:

Bitki schabowe Eli z sokiem z kiszonej kapusty

przygotowanie cebuli i czosnku

Bitki schabowe Eli z sokiem z kiszonej kapusty
Obrane cebule pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.

przygotowanie bitek

Bitki schabowe Eli z sokiem z kiszonej kapusty
Tłuczkiem do mięsa rozbić kotlety schabowe.

Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem do mięsa.

przygotowanie bitek cd

Bitki schabowe Eli z sokiem z kiszonej kapusty
Kotlety oprószyć solą, pieprzem i obtoczyć mąką.

Rozbite kotlety oprószyć solą i pieprzem. Mąkę wysypać na talerz i panierować w niej mięso.

przygotowanie bitek cd

Bitki schabowe Eli z sokiem z kiszonej kapusty
Kotlety obsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kotlety a obu stron na rumiano. Kotlety odłożyć na talerz.

przygotowanie bitek cd

Bitki schabowe Eli z sokiem z kiszonej kapusty

Do tłuszczu z kotletów dodać cebulę, czosnek, przyprawy i przesmażyć. Do cebuli z czosnkiem dodać kotlety i wlać sok z kiszonej kapusty. Całość uzupełnić wodą i dusić aż mięso będzie miękkie.
Smacznego!

przygotowanie bitek cd

Bitki schabowe Eli z sokiem z kiszonej kapusty

Ja podałam bitki z ciap kapustą.