Sposób przygotowania:
Grillowane udka w marynacie kokosowo-brzoswiniowej
Filety myjemy, osuszamy, lekko solimy i pieprzymy.
Brzoskwinie obieramy i blendujemy przekładamy do miseczki. Do brzoskwini dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną drobno papryczkę chilli, sok i skórkę z limonki i cukier – mieszamy składniki aż do momentu rozpuszczenia się cukru. Kiedy składniki się połączą do marynaty wlewamy oliwę (ciągle mieszając ) aż do powstania jednolitej emulsji.
Do tak przygotowanej marynaty wkładamy filety z udźca kurczaka i marynujemy je minimum 1 godzinę.
Zamarynowane filety grillujemy na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej po 8-12 minut z każdej strony.
Serwujemy gorące udekorowane papryczką chilli i kolendrą.
Brzoskwinie obieramy i blendujemy przekładamy do miseczki. Do brzoskwini dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną drobno papryczkę chilli, sok i skórkę z limonki i cukier – mieszamy składniki aż do momentu rozpuszczenia się cukru. Kiedy składniki się połączą do marynaty wlewamy oliwę (ciągle mieszając ) aż do powstania jednolitej emulsji.
Do tak przygotowanej marynaty wkładamy filety z udźca kurczaka i marynujemy je minimum 1 godzinę.
Zamarynowane filety grillujemy na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej po 8-12 minut z każdej strony.
Serwujemy gorące udekorowane papryczką chilli i kolendrą.
smokii
AZgotuj
ciasteczka