eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz z indyka Eli z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam gulasz z piersi z indyka z kolorowymi warzywami. Dodałam kolorową paprykę, czerwoną cebulę i cukinię.

 Gulasz z indyka Eli z warzywami

Składniki:

Gulasz z indyka Eli z warzywami

mięso

  • 1.10 kg piersi z indyka

warzywa

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka Eli z warzywami

przygotowanie składników

Gulasz z indyka Eli z warzywami
Cebule, czosnek, papryki i cukinię ze skórką pokroić.

Papryki opłukać, osuszyć i usunąć szypułki i nasiona. Cukinię opłukać, osuszyć i odkroić końcówki. Cebule i czosnek obrać z łupinek. Wszystkie warzywa pokroić.

przygotowanie gulaszu

Gulasz z indyka Eli z warzywami
Opłukaną i osuszoną pierś z indyka pokroić w kostkę.

Filet z indyka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz z indyka Eli z warzywami
Mięso obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.

Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej, dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz z indyka Eli z warzywami
Razem z mięsem przesmażyć cebulę, czosnek i przyprawy.

Do mięsa dodać cebulę, czosnek, przyprawę do mięs, słodką paprykę,sól i pieprz. Całość razem przesmażyć. Gulasz podlać wodą i chwilę dusić.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz z indyka Eli z warzywami

Do gulaszu dodać cukinię, papryki i jeszcze chwilę dusić razem. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować. Smacznego!

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz z indyka Eli z warzywami

Ja podałam gulasz z makaronem. Gulasz można też podać z ziemniakami, ryżem lub kaszą.