Sposób przygotowania:
Gulasz z indyka Eli z warzywamiprzygotowanie składników
Papryki opłukać, osuszyć i usunąć szypułki i nasiona. Cukinię opłukać, osuszyć i odkroić końcówki. Cebule i czosnek obrać z łupinek. Wszystkie warzywa pokroić.
przygotowanie gulaszu
Filet z indyka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę.
przygotowanie gulaszu cd
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej, dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron.
przygotowanie gulaszu cd
Do mięsa dodać cebulę, czosnek, przyprawę do mięs, słodką paprykę,sól i pieprz. Całość razem przesmażyć. Gulasz podlać wodą i chwilę dusić.
przygotowanie gulaszu cd
Do gulaszu dodać cukinię, papryki i jeszcze chwilę dusić razem. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować. Smacznego!
przygotowanie gulaszu cd
Ja podałam gulasz z makaronem. Gulasz można też podać z ziemniakami, ryżem lub kaszą.